Anton Atanasov wint derde editie Anner Award!

Op 20 februari 2014 vond de derde finale van de Anner Award plaats. In de altijd prachtige aangeklede Nieuwe Kerk te Groningen vond de finale plaats. 6 finalisten streden om de felbegeerde studentondernemersprijs; elk kregen twee minuten de tijd om zowel de jury en het publiek te overtuigen van hun bedrijf/idee.

De finalisten dit jaar waren: Jeroen Meines met een platform voor creatieve ondernemers; Eric Boersma met zijn trainingsbureau voor topsporters; Niels Palmer met Taxiculinair, arrangementen met taxi en restaurant in één; Jacob Faber & Derk Noordhuis met Yourbox, een goedkope goody bag voor studenten; Anton Atanasov met Water Quality Probe, een apparaat om waterkwaliteit te meten en Bastiaan de Wit met Greenballz, een koker om spanning in tennisballen terug te brengen.

Na een spannende halve finale zijn Eric Boersma, Niels Palmers en Anton Atanasov gekozen tot finalisten van de finale. Zij streden om prijs 1, 2 en 3. Na enkele kritische vragen vanuit het publiek en de jury zijn de stemmen geteld. Na een korte onderbreking en toespraken van Robin Slakhorst van Symbid, Anne-Wil Lucas Tweede Kamerlid VVD, Joost van Keulen wethouder van Gemeente Groningen en Ilja Kloosterman van Regus Worldwide is de uiteindelijke winnaar van de Anner Award 2014 gekozen.

De winnaar van de Anner Award 2014 is geworden: Anton Atanasov met zijn Water Quality Probe. Een device om waterkwaliteit te meten. Anton die oorspronkelijk uit Bulgarije komt en momenteel studeert aan de Hanzehogeschool; University of Technology en is momenteel bezig aan de Institute for Space Research (SRON). Anton heeft een device ontwikkelt dat 40 maal goedkoper is dan de huidige technologie om waterkwaliteit te meten.

Anner Award - Dé prijs voor studerende ondernemers