Maak kennis met Ed Huibers, jurylid Anner Award

Wat is uw raakvlak met het ondernemerschap?
‘’Als medewerker binnen een corperate als Philips word ik graag geïnspireerd door (jonge) ondernemers die niet denken in beperkingen, maar in kansen. Op veel facetten scherp, vernieuwend, ongeremd en op andere vlakken wellicht wat naïef en koppig. Deze houding werkt natuurlijk ook in een grote onderneming, maar wordt sneller geremd door “dat hebben we al geprobeerd”, “dat kan helemaal niet” of nog erger “dat doen we hier niet zo”.’’

”Gelukkig leren de grote ondernemingen ook en is er binnen Philips ruimte, in de vorm van corperate ventures, voor vernieuwende ideeën. Al ruim vier jaar maak ik daar onderdeel van uit, en ben ik ondernemer, binnen Philips.”

Waar gaat u dit jaar op letten tijdens de finale van de Anner Award?
”Veel bedrijfjes, start-ups en ondernemers beginnen met een pracht idee. Vaak een technologie, soms een slimme toepassing van bestaande ideeën of een nieuwe dienst. Daarbij vind ik twee zaken zeer belangrijk: 1) wat is met een mooi woord de value proposition, oftwel waar creëer je de waarde: en 2) wie betaalt er eigenlijk.”

”Een goed inzicht in deze twee aspecten kan het verschil maken tussen een pracht idee en een draaiende onderneming.”

Welk advies wilt u de deelnemers meegeven?
”De diversiteit en de ervaring van de juryleden kan gebruikt worden! Tijdens de jury bijeenkomsten borrelt het van de ideeën en suggesties om de business plannen nog beter te maken en aan te scherpen. Daarnaast hebben de juryleden een groot netwerk. Dus mijn advies: benader de juryleden, gebruik ze!”

Hoe ziet jouw power ondernemersontbijt eruit?
”Hoe het er uit ziet of zou moeten zien? Mijn ontbijt bestaat uit een vitaminen shot, een snelle kop koffie en als het meezit een boterham. Dit kan beter… Suggesties?”

 

Ben jij een HBO- of WO-student met een bedrijfsidee of startende onderneming en wil jij ook tips krijgen en werken met een professionele jury? Meld je dan nu aan voor de Anner Award!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + dertien =

Anner Award - Dé prijs voor studerende ondernemers