Robin Balser wint vierde editie Anner Award

Donderdag 19 februari was het eindelijk zover, de finale van de Anner Award 2015! De Anner Award is een jaarlijks terugkomend evenement dat als doel heeft ondernemende studenten aan te moedigen en een succes te maken van hun ideeën. Na een enerverende avond mag Robin Balser zich winnaar noemen van de Anner Award 2015!

Dit jaar streden weer zes finalisten om de Anner Award. Tot deze zes finalisten behoorden Gaston Jansen, Kian Ghiri, Marloes Jensma, Niels Tammeling, Robin Balser en Tjitte Verbeek.

De avond begon met de opening door Jordy Oosterveld, Jordy was een goede vriend van Anner en heeft de avond op een bijzondere manier geopend. Na de opening nam Floris Venneman het woord over, Floris heeft de avond voorgezeten.

Voordat de finalisten mochten spreken, heeft Mark Vletter een bijzonder verhaal verteld over zijn onderneming. Mark is oprichter en eigenaar van Voys Telecom, Voys onderscheidt zich op manier van organiseren. Er is namelijk geen managementlaag en er zijn geen functies. Na zijn inspirerende verhaal was het aan Floris om de halve finale in te leiden en de juryleden te benoemen. De jury bestaande uit Rafael Redczus, Robin Slakhorst, Saskia Ijszenga, Max Smit en Ed Huibers hebben de taak om vanavond de drie beste studentondernemers uit te zoeken, die door naar de finale mogen om vervolgens, samen met het publiek, de studentondernemer van Noord-Nederland uit te kiezen!

Tijdens de halve finale streden steeds twee finalisten in battles tegen elkaar. De kandidaten kregen de kans in 120 seconden hun bedrijfsidee te pitchen. De eerste battle was tussen Kian Ghiri van SpotOn en Robin Balser van Darpdecade, Robin heeft deze battle gewonnen. De tweede battle was tussen Marloes Jensma en Niels Tammeling van Trintella4Green, de enige vrouwelijke finalist werd uitgeschakeld door Niels en de laatste battle was tussen Gaston Jansen van Custom Insoles en Tjitte Verbeek met DiagnOSAS, Tjitte heeft zich tot de finale gewerkt! Zo stonden Robin, Niels en Tjitte in de finale tegenover elkaar, het is nu aan het publiek en de jury wie de winnaar wordt.

Hierna volgde de pauze, waarna Stef van der Ziel zijn inspirerende verhaal vertelde over ondernemerschap. Waarschijnlijk voor velen in de zaal een eyeopener. Na het verhaal mocht Stef, maar ook Mark, Rafael en Max plaatsnemen aan ‘De Wereld Draait Door’ tafel. Daarnaast kwamen ook wethouder Joost van Keulen en Jan Versteeg Nederlandse ambassadeur in Griekenland aan tafel zitten. Tijdens het gesprek kwam onderwerpen naar voren als, wat maakt een start-up succesvol, waarin zullen de komende jaren de meest succesvolle start-ups ontstaan en hoe belangrijk is leiderschap? Na het inspirerende gesprek was het moment van de waarheid, wie wordt de winnaar van de Anner Award 2015?!

De gelukkige winnaar van de Anner Award 2015 is Robin Balser geworden. Met zijn idee, Darpdecade, waarbij je kleding kunt ruilen via een app. Vergelijkbaar met de Tinder, waarbij je door middel van ‘swipen’ kleding kunt ‘liken’, wanneer het kledingstuk je aanspreekt of juist niet. Een ontzettend innovatief idee, wat helemaal van deze tijd is, maar het meest bijzondere aan Robin is toch wel de manier waarop hij presenteerde, hij straalde één en al passie, energie en positiviteit uit.

De prijs werd uitgereikt door wethouder Joost van Keulen. Robin heeft de volgende prijzen gewonnen:

  • De Anner Award
  • Een cheque ter waarde van €1.000,-
  • Diverse Premium Cards w.v. €6.000,- van Regus Worldwide
  • Naamsbekendheid
  • Een coachingstraject van de 5 juryleden

Al met een al een hele bijzonder avond, een absolute inspiratiebron voor jonge ondernemers!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − een =

Anner Award - Dé prijs voor studerende ondernemers