logo

pijl
Over Anner
 
 

foto anner

Anner van der Mheen was een bijzondere student én ondernemer aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij had een unieke, open aanpak, een natuurlijk talent voor netwerken en was een echte doorzetter. Hij had een heldere visie: hij wilde bruggen slaan tussen school en het bedrijfsleven.

Terwijl Anner stage liep bij Philips werd hij plotseling ziek. Kort daarna kwam hij te overlijden. Om alles waar hij voor stond voort te laten leven en ondernemerschap te vieren, is de Anner Award ingesteld.“Nu is het alweer meer dan acht jaar geleden. Anner, die steeds als je hem zag weer een nieuw plan had waarover hij wilde vertellen. Een nieuw bedrijf, nieuwe visitekaartjes en nieuwe interessante ontmoetingen. Hij begon met 'ikwileenhorloge.nl' en kwam op de meeste vreemde plekken: een industrieterrein in Breda, waar hij ontvangen werd door mannen met kaftans en in dikke auto's, terwijl hij zelf met zijn OV-studentenkaart reisde.

Hij was ook een enorme familieman, die stage liep bij een achternicht met een kinderkledingwinkel en bij Philips, waar hij 'namedropping' deed, omdat hij via familie de directeur Asia weleens gesproken had.

Lef had hij wel. Spreken zónder PowerPoint, dat was toch wel het beste. Bellen, maar liever nog op mensen afstappen was toch dé manier om met prominente en interessante mensen in gesprek te komen, door zijn charmes lukte het!

Nu ik zelf een piepkleine startup heb weet ik hoe moeilijk het is en hoezeer je uit je comfortzone moet stappen. Voor Anner was dit aspect van ondernemen juist aantrekkelijk. Wat zou Anner het mooi gevonden hebben, de BusinessMatch & Anner Award ineen, hij was zelfs verliefd op de voorzitster van BusinessMatch Groningen dat jaar.”