logo

pijl
Betrokkenen
 
 

Sponsoren & partners

 

Wij zijn trots op onze sponsoren en partners. Lees hieronder meer over al onze
sponsoren en partners waar wij nauw mee samenwerken.

Gadero

gadero

Houthandel Gadero.nl levert meer dan 9000 tuinhout, sierbestrating en vloeren bij u thuis in heel Nederland en België.

 

Naar de website

Founded in Groningen

 

founded groningen

Founded in Groningen is een netwerk van en voor innovatieve bedrijven, startups en scale-ups in stad en provincie Groningen. Samen met verschillende organisaties, startups en initiatieven wordt gewerkt aan een nog beter startup ecosysteem.

 

Naar de website

Accon AVM

 

accon

 

Accon avm is de grootste zelfstandige accountants- en adviesorganisatie in Nederland. Inmiddels bedient het bedrijf met 1000+ collega's vanuit ruim 45 vestigingen haar klanten verder.

 

Naar de website

Rabobank

 

logo rabobank

Of je nu een starter bent of al een tijdje onderneemt. Of je nu een vereniging of stichting hebt of een grootzakelijk bedrijf.

 

Naar de website

Hanzehogeschool Groningen

 

hanzehogeschool

Het Centre of Expertise Ondernemen van de Hanzehogeschool Groningen richt zich op praktijkgericht onderzoek, ondernemerschap in het onderwijs en ondersteuning voor studentondernemers.

 

Naar de website

SmartCamels

 

smartcamels eventdesign

SmartCamels eventdesign: “Wat we doen is het bedenken, organiseren, communiceren, promoten, produceren, regisseren en realiseren van evenementen en promotionele acties in de breedste zin des woords.

 

Naar de website

Triplepro online marketing

 

triplepro logo zwart

 

Een nuchter en betrokken online marketing bureau in hartje Groningen. Wil je meer naamsbekendheid, hoger in Google, meer bezoekers of meer leads? Door het bouwen van professionele websites & webshops en de strategische inzet van online marketing zorgen wij dat ondernemingen online doeltreffend zijn.

Naar de website

Bedrijvenvereniging WEST

 

west logo cmyk drukwerk

 

Bedrijvenvereniging WEST vormt een schakel tussen bedrijven en de gemeente. Als belangenbehartiger van 'onze' ondernemers gaan we in gesprek met de gemeente over, en consulteert de gemeente ons bij, beleidsvorming en aanpassingen in het openbaar gebied.Ons doel: de positie en het onderscheidend vermogen van Groningen-West versterken. WEST gelooft dat door samenwerking, de leefomgeving nog beter wordt.

Naar de website

360talk

 

   whatsapp image

 

360talk gelooft dat presentatietraining meer is dan het aanleren van de juiste technieken. Het is een onderzoek naar wie je bent en hoe je dat zichtbaar maakt. Je presentatie heeft pas impact als je niet verstopt wie je bent maar jezelf laat zien. Of je 'echt' durft te zijn heeft grote invloed op hoe je overkomt. Op deze manier heeft 360talk de afgelopen jaren meer dan 1000 mensen geholpen op hun trainingsdagen. Wij krijgen vaak terug dat de training echt iets wezenlijks had veranderd voor de deelnemers.

Naar de website

 

 

 
 

Jury

Rafaël Redczus

Yellowbird & N8W8

pasfoto rafael

Rafaël mag je 's nachts wakker maken voor bevlogen mensen met vooruitstrevende ideeën. Zij zijn de motor van de vooruitgang. Hierbij is het Rafaël's missie om het vuur van vernieuwers over te laten slaan op anderen. Dat doet hij met z'n bureau N8W8 waar ze expert zijn in het creëren van een onweerstaanbaar verlangen. Want als je dat laat groeien, breng je mensen in beweging. Anner was zo'n bevlogen persoonlijkheid met verfrissende ideeën. Rafaël en Anner leerden elkaar kennen bij de Juniorkamer in Groningen. Waar ze zich samen hebben ingezet voor goede doelen. Alhoewel Anner bijna 10 jaar jonger was, raakte Rafaël onder de indruk van de rust die Anner over zich had. Iets wat mensen vaak pas op latere leeftijd over zich krijgen. Anner bleek een neus te hebben voor opkomende zaken en was een geboren verbinder. Dat verbinden is tevens een waardevolle erfenis die Anner voor hem achterlaat. Tot de dag van vandaag ontmoet Rafaël dankzij de Anner Award nieuwe inspirerende personen. Ben je kandidaat van de Anner Award? Dan kun je een beroep doen op de expertise van Rafaël om je idee te versterken. Zodat anderen je product beter begrijpen en eerder de waarde ervan inzien. Om zo dat onweerstaanbare verlangen te laten groeien en mensen in beweging te krijgen.

Lees meer

 

Robin Slakhorst

Symbid

robin

Robin Slakhorst, mede-oprichter en CCO van Symbid, heeft meerdere jaren ervaring op het gebied van ondernemerschap, sales en marketing binnen de crowdfunding industrie.Na een studie Entrepreneurship & New Business Venturing aan de School of Management van de Erasmus Universiteit was Robin in 2011 mede verantwoordelijk voor de oprichting van Symbid, één van de eerste aandelen-crowdfundingplatforms ter wereld.Robin Slakhorst wordt wereldwijd gezien als een autoriteit op het gebied van crowdfunding door zijn vermogen om te anticiperen op trends binnen de industrie.

Lees meer

Saksia IJszenga

INSIDE Marketing

saskia

Saskia is als interim manager, directeur en strategisch adviseur actief vanuit INSIDE marketing. Dit is haar eigen onderneming gespecialiseerd in strategie, positionering en marketing, oftewel de klantkant van een bedrijf.Ze koppelt hierin haar bedrijfskundige achtergrond aan de marketing kennis die ze heeft opgedaan. Haar kennis en ervaring is op het hoogste niveau gewaardeerd als Register Marketeer (RM). Ze werkt voor bedrijven zoals FBTO, Noordhoff, Sanoma, Rabobank, Friesland College ea. Na afloop van een gastcollege benaderde Anner haar met de vraag of hij een coachingsgesprek cadeau mocht doen aan een vriendin, en of ze daar aan mee wilde werken. Dat karakteriseerde Anner zijn aanpak: lef, verrassend en meedenkend. Helaas heeft zij hem niet meer mogen ontmoeten maar deze stap is wel de start geweest van de samenwerking tussen de Anner Award en Saskia.De ervaring en connecties in vele verschillende bedrijven vanuit het klantperspectief, is iets waar een toekomstige winnaar van de Anner award gebruik van kan maken.

Lees meer

Max Smit

Scherper Strategie

whatsapp image

Max is actief als strategisch adviseur vanuit Scherper Strategie. Max zijn drijfveren zijn analyse, geluk en inventief resultaten behalen. Max brengt met Scherper Strategie Ondernemingen in Scoringspositie.De positie waar men met voldoening optimaal profiteert van het potentieel van ondernemen en de kansen in de omgeving. Hij geniet van zijn kinderen Lisa en Thijs.Met vrienden rijdt hij klassieker rally's. Zakelijk is hij een klankbord van directeuren. Hij is gelukkig, in balans en kan beter zijn ei kwijt, ook heeft hij ruimte voor creativiteit.

Lees meer

Ed Huibers

Signify

Betrokkenen

Bij start-ups and ondernemers leg je niet direct de link naar een multinational als Signify (voormalig Philips Lighting). Eigenlijk is Signify een start-up met 30.000 medewerkers.Nieuwe technologie, een dynamische market, zorgt ervoor dat Signify zich continu moet aanpassen, moet veranderen zoals een start up. Ed zit daarbij ook nog eens in de goede hoek, binnen Innovation, en is hij al ruim 8 jaar bezig met het naar de markt brengen van nieuwe technologieën en oplossingen in verschillende start-ups binnen het concern.Zijn huidige project is Trulifi (www.signify.com/trulifi), wat in twee jaar groeide naar een wereldwijd opererend start up met medewerkers in Asie en Amerika. Ed geeft gastcolleges ondermeer op Hogeschool Rotterdam en de TU Eindhoven.In zijn vrije tijd vind je Ed naast het voetbalveld, waar zijn zoon en dochter actief strijd voeren.

Lees meer
 

 

 

 
 

Betrokkenen

Jordy Oosterveld

Compagnon Anner

jordy oosterveld

is één van de drie ondernemers achter fieldmarketingbureau Fonky Sales en heeft zijn studententijd in Groningen doorgebracht. In deze tijd had Jordy samen met Anner een bedrijf op het gebied van duurzaamheid opgezet. Samen pionieren en de wereld verbeteren was het credo. Toen Anner kwam te overlijden hebben Jordy, Jan en anderen de Stichting Anner Award opgericht om Anner's visie voort te zetten. Anner was inspirerend, leergierig, volhardend, duurzaam en verbindend. Precies de eigenschappen die de eerstvolgende winnaar ook nodig zal hebben.

Lees meer

Jan Versteeg

Oom van Anner

versteegh

Anner van der Mheen was mijn neef, de oudste van de volgende generatie. Ik was altijd gefascineerd door zijn positieve, ondernemende houding met veel oog voor de menselijke kant. Toen Anner overleed heb ik met Jordy en anderen het initiatief genomen om deze Award op te zetten, eigenlijk om hem in ieder geval gedurende drie jaar uit te reiken, en zo Anner’s inspiratie door te geven. Dankzij BusinessMatch Groningen, de juryleden, sponsors en vele vrienden, bestaat de Anner Award in 2020 nog steeds. Zelf ben ik diplomaat, op dit moment werkzaam in Madrid. Toen ik in Athene ambassadeur was, heeft de ambassade in 2013 samen met het Nederlandse en Griekse bedrijfsleven een grote incubator opgezet, die midden in de crisis honderden jonge Grieken heeft gestimuleerd ondernemer te worden. Ook dat initiatief had zonder Anner niet bestaan.

Lees meer

 

Oud winnaars

Gijs Schumer

Winnaar 2019

gijs schumer

De Anner Award zorgt ervoor dat Noord-Nederlandse ondernemers gestimuleerd worden om hun ideeën in de praktijk te brengen. Naast alle publiciteit die de Anner Award met zich mee brengt, wat voor ons voor interessante contacten heeft gezorgd, kan er met behulp van het te winnen prijsgeld ook een stapje worden gezet. Met het prijsgeld van de Anner Award heeft Ivy Medical een nieuwe 3D printer kunnen kopen. Ivy Medical ontwikkelt een draagbare infuuspomp om patiënten te bevrijden van de infuuspaal. De Anner Award was een fantastisch georganiseerd en bijzonder evenement waarvan ik iedere ondernemer in Noord-Nederland zou willen aanraden om zich op te geven en mee te doen! Het heeft voor Ivy Medical vele deuren geopend waardoor we dichter bij een wereld zonder infuuspalen zijn gekomen!

Lees meer

Fimme Mara

Winnaar 2018

winnaar fimme marra

De Anner Award is een prachtig podium en voortgekomen uit een bijzonder inspirerend verhaal. Het is een geweldig marketingkanaal om onder de aandacht te komen. Daarnaast helpt het je om na te denken over je bedrijf en in korte tijd veel feedback op te halen om daarmee je idee bij te schaven. Je haalt er altijd wel iets uit!het geven van feedback (weer) leuk en voor organisaties waardevol te maken. Jullie kennen ze vast wel: die ellenlange enquêtes. En laten we eerlijk zijn, ook jij hebt eigenlijk nooit zin om deze in te vullen. Wij zorgen ervoor dat organisaties met veel reacties betrouwbare en verdiepende inzichten krijgen in de ervaring van hun klanten. Hiervoor ontwikkelen wij innovatieve en leuke feedback-tools om juist in offline omgevingen feedback te verzamelen. Zoals de feedback-zuil. Naast de feedback-tools biedt Satys organisaties ondersteuning bij het optimaal inrichten van feedbackprocessen. We helpen bij het stellen van de juiste vragen, het analyseren van de resultaten en bij de terugkoppeling aan klanten en medewerkers.Destijds was de Anner Award een springplank om mijn idee te lanceren en daarmee de volgende fase van mijn bedrijf in te gaan. Ik heb er zelf weer waardevolle feedback uit kunnen halen waarmee ik mijn oplossing kon verbeteren. Uiteraard hielp het geldbedrag ook bij de ontwikkeling van mijn bedrijf. Wij hebben hiermee o.a. onze eerste kantoor kunnen huren. Het geldbedrag werd ook nog eens verdubbeld door Hugo de Koning. Momenteel zijn wij hard aan het groeien en helpen wij verschillende cateraars bij het in kaart brengen van hun gastbeleving. Wij zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om klantbeleving in kaart te brengen en nieuwe manieren om de resultaten om te zetten in nog waardevollere inzichten. We kijken nu al uit naar de toekomst waarin alweer mooie projecten, samenwerkingen en events gepland staan. Een wijze les die ik mijn mede-ondernemers wil meegeven is: Inch by inch and step by step! Je komt er niet alleen met een goed idee. Je zult als ondernemer leren dat het allemaal niet zo makkelijk gaat als van te voren gedacht. Blijf erin geloven en blijf stappen zetten, hoe groot deze stappen ook zijn.En verzamel feedback van je (potentile) klanten natuurlijk! ; )Bonus boekentips: The Lean Startup van Eric Ries & Traction van Gabriel Weinberg.

Lees meer

Janine Huizeling

Winnaar 2017

Janine Huizeling

Jan Kuipers

Winnaar 2016

Jan Kuipers

Robin Balser

Winnaar 2015

Robin Balser

Anton Atanasov

Winnaar 2014

Anton Atanasov

I chose the Anner Award because it appeared to be a competition where creativity was celebrated. It was a fantastic opportunity to meet people with different ideas and visions. Our idea was to create an affordable and reliable blue-green algae sensor for freshwater lakes. Many devices would be deployed per lake, gathering valuable scientific data at multiple locations over prolonged periods of time. The information would help municipalities plan and coordinate health and cleaning efforts more effectively. The Anner Award brought me a very important realization - to always prepare meticulously when presented with a unique opportunity. In addition, it brought me the satisfaction of defending an idea in front of experts. Finally, it gave me a glimpse into the varied and diverse world of entrepreneurship. It is always tricky to give wise lessons, but one I consider valuable is to learn to accept your limitations and work with them openly. Currently I am working towards my PhD in electrical engineering at the University of Twente

Lees meer

Sebastiaan Kremer

Winnaar 2013

Sebastiaan Kremer

De Anner Award is een fantastisch initiatief van het netwerk van Anner van der Mheen. De gedachte achter de studentondernemersprijs is ook erg mooi; het ondernemersschap en doorzettingsvermogen van Anner wordt door deze prijs voortgezet. Door de Anner Award heeft mijn onderneming een flink boost gekregen met veel media aandacht en naamsbekendheid. Het winnen van de prijs heeft er onder andere voor gezorgd dat ik door Rabobank Nederland ben uitgenodigd om voor alle Rabobank directeuren mijn initiatief te pitchen. Verder heeft het voor mij voor extra motivatie gezorgd om met het initiatief van Onlinedorp door te gaan. Het prijzengeld heb ik geïnvesteerd om het platform verder door te ontwikkelen. Ik kan zeker zeggen dat de Anner Award mij verder heeft gebracht

Lees meer

Sieger de Vries

Winnaar 2012

Sieger de Vries